Taidelainaamo auki: ti-pe 10-18, la 10-15 ja su 13-18.
Promenadigalleriassa taidelainaamo seinällä.
Sunnuntaisin lainaamo toimii näyttelynä, josta voi varata teoksia.

Vaiveronkatu 10, 05900 Hyvinkää, p. 019 419 841,
vaiveronkatu10[a]gmail.com

AJANKOHTAISTA LAINAUSEHDOT LAINATTAVAT TEOKSET HYVINKÄÄN TAITEILIJASEURA >>  
   

TAIDELAINAAMON ELOKUUN
TAITEILIJA ON TARU TOMPERIHyvinkÄÄn Taiteilijaseuran taidelainaamon elokuun taiteilija on Taru Tomperi. Piirustuksia: Mustekalan elÄmÄÄ on esillÄ Promenadigallerian kuukauden taiteilija –seinÄllÄ sekÄ Taideasemalla on vesivÄrimaalauksia: YmpyrÄ ja neliÖ. NÄyttelyt ovat avoinna 1.-26.8.2018. Tervetuloa!

”Piirustuksia: Mustekalan elÄmÄÄ Olen elÄnyt lasten kanssa ja ympÄrÖimÄnÄ suurimman osan elÄmÄÄni. Vuonna 2003 istuin valvomassa maalausnÄyttelyÄni HelsingissÄ Galleria Toukokuussa. NÄyttelyn teemana olivat mustekalat, meritÄhdet ja merihevoset. Inhimillistin mustekalat, jotka alkoivat elÄÄ mielessÄni lapsiperheen elÄmÄÄ. Piirsin nÄyttelyn hiljaisina hetkinÄ nopeita, luonnosmaisia tuokiokuvia Äidin ja lasten elÄmÄstÄ. Siirsin oman elÄmÄni ruuhkavuosia mustekalojen maailmaan. NÄitÄ samoja hetkiÄ olen myÖhemmin kokenut lastenlasteni kanssa.”


”VesivÄrimaalauksia: YmpyrÄ ja neliÖ

SyksyllÄ 2017 vietin kuukauden taiteilijaresidenssissÄ BerliinissÄ. Halusin kokeilla uudenlaista ilmaisutapaa vesivÄrillÄ maalaamisessa. Ajatus lÄhti oudoista planeetoista, mutta putosi jossain vaiheessa maan pinnalle ja muuttui pÖlykapseleiksi, lautasiksi, kupeiksi tai joksikin muuksi. Geometristen kuvioitten sisÄÄn syntyi vapaita assosiaatioita ja lÄhes abstrakteja kuvioita.

Suorakulmiot neliÖssÄ tein viime kesÄkuussa Viron Haapsalussa. Maalausten lÄhtÖkohdat ovat Haapsalussa nÄkemissÄni ja kokemissani asoissa. Useissa vanhan kaupungin korjaamattomissa taloissa nÄkee maalauksellisesti kuluneita seiniÄ, ikkunoita ja ovia, joitten eteen on suojaksi naulattu levyjÄ. Niitten esteettisyys ja niihin liittyvÄ symboliikka puhuttelivat minua. Maalasin sarjan Suljetut tilat.”

 

 
       
     

JOULUKUU 2016 - TAMMIKUU 2017 Helvi Mustonen

HELMIKUU Tuula Honkanen-Laine

MAALISKUU Taru Tomperi

HUHTIKUU Pekka Ryynänen

KESÄ-ELOKUU RYTMITAJU

  

 
AJANKOHTAISTA LAINAUSEHDOT LAINATTAVAT TEOKSET HYVINKÄÄN TAITEILIJASEURA >>