<

   
     

TAJU 2006 - ─IDIN TAJU

     
     

esite: Intro Design | Savion Kirjapaino 2006

TAJU 2006-kesänäyttelyn teemana on äitinä oleminen. Näyttelyyn on kutsuttu 20 kotimaista naistaiteilijaa, minkä lisäksi teoksia lainataan Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmista. Mukana on maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, videoita, tilateoksia ja veistoksia 1970-luvulta nykypäivään. Äitinä olemista peilataan lapsiperheen arjen ja ihmissuhteiden kudelmasta käsin. Esille nousevat yhteys ja erillisyys, äidin tunteet ja ruumiilliset kokemukset, raskauden ilo, mutta myös oman lapsen menettäminen. Miten aika on muuttanut äidin roolia? Miten opit ja taakat siirtyvät naissukupolvelta toiselle? Kuka hoivaakaan ketä?

Hyvinkään taidemuseossa on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Sirpa Alalääkkölä, Tuija Arminen, Elina Brotherus, Marjatta Hanhijoki, Minna Havukainen, Maija Helasvuo, Helena Hietanen, Gun Holmstr÷m, Petra Innanen, Ragnheidur Jˇnsdˇttir, Lea ja Pekka Kantonen, Maria Kausalainen, Tuija Lampinen, Henrietta Lehtonen, Margareetta Liljeblad, Rauni Liukko, Minna Mäkelä, Vera Nevanlinna, Heli Penttinen, Outi Pieski, Tarja Pitkänen-Walter, Anna Seppälä, Anneli Sipiläinen, Mari Slaattelid, Pauliina Turakka-Purhonen, Tiina Valkeapää, Anna-Leena Vilhunen ja Milja Viita.

Hyvinkään Taiteilijaseuran Promenadigalleriassa TAJU 2006 jatkuu Armas Hurstin, Jarmo Kukkosen ja Tero Nauhan näyttelyllä Hedelmällisyys, rytmi ja kukkiva keho. Mies ei voi synnyttää, mutta voi monin eri tavoin kukkia ja tuottaa hedelmää. Rytmi on elämisen kantava, sukupuoleton syke.

Lisäksi Sampo-talossa on esillä Pirkko Kauppi-Naskilan teoksia, Rautatieasemalla Helvi Mustonen maalauksia ja kaupunginkirjastossa Eira Viertoman veistos.

TAJU06 - Äidin taju-työryhmään kuuluvat Kaisu Paavilainen, Maarit Malin-Pötry, Jarmo Kukkonen, Eira Viertoma, Pekka Ryynänen, Hannu Tampio, Reijo Puranen. Näyttelysihteerinä toimii Satu Leppänen.

     
             
   

 

<