<

 
   

TAJU 2009 - TODELLISUUDEN TAJU 12.6.-30.8.2009

   
   

Intro Design

Hyvinkään Taiteilijaseuran ja taidemuseon yhteinen kesänäyttely käsitteli todellisuuden kohtaamista, ymmärtämistä ja tajuamista.

Näyttelyn kuraattori, taiteilija ja kuvataiteen professori Teemu Mäki luonnehti näyttelyä seuraavasti:

"Näyttelyn teema ja päämäärä on todellisuuden kohtaaminen, ymmärtäminen ja tajuaminen. Etsin sellaisia teoksia ja kannustan luomaan näyttelyä varten uusia teoksia, jotka tarttuvat yhteiseen todellisuuteemme – sen sijaan että pakenisivat sitä – ja kysyvät: "Miten oikeastaan elämme? Mitä tapahtuu todella? Miten pitäisi elää? Miksi ylipäätään kannattaisi elää? Mikä on elämäntapamme hinta ja tulevaisuus, meille ja muille? Mitä on hyvä elämä?"

Näiden kysymysten käsittely taiteen muodossa on tarpeen, koska ns. kova tiede ja ns. maalaisjärki eivät yksin pysty ratkaisemaan arvoja koskevia kysymyksiä – arvoja ei voi tiivistää taloudellisiksi arvoiksi ja makuasioiksi.

Hyvinkää on "poikkeuksellisen tavallinen" suomalainen pikkukaupunki. Taiteen tekemis- ja esittämispaikkana, erityisesti todellisuushakuisen taiteen tekemis- ja esittämispaikkana, se on juuri siksi hyvä, sillä jaettu todellisuus, arki ja elämäntapamme tavallisimmat tottumukset näkyvät siellä selvemmin kuin jossakin kiehtovampana pidetyssä paikassa."
 

2009 TAJU-taiteilijat olivat:

Adel Abidin, Sanna Halme, Minna Havukainen, Maija Helasvuo, Anne Hirvonen, Miina Hujala, Armas Hursti, Riina Hänninen, Jan Ijäs, Sampsa Indrèn, Jonna Janduin, Jonna Johansson, Mika Karhu, Jukka Kärkkäinen, Harri Larjosto, Tommi Lehtovirta, Jarmo Mäkilä, Tero Nauha, Kaija Papu & Aino Louhi, Andrew Paterson, PCP (Painting Collective Perkele), Reijo Puranen, Vesa Ranta, Suomi post mortem, Satu-Minna Suorajärvi, Juha Sääski, Taide 10, Todellisuuden Tutkimuskeskus, Kalle Turakka Purhonen, Timo Vaittinen, Voima-lehden vastamainosryhmä, Susanna Vuorio, Henry Wuorila-Stenberg

2009 TAJU-työryhmän kuuluivat:

Armas Hursti, Merja Ilola, Tuija Kuisma, Raisa Laurila-Hakulinen, Hannu Lindholm, Teemu Mäki, Olavi Suomela ja Tiina Torkkeli sekä näyttelysihteerit Janika Salonen ja Satu Sälpäkivi. Näyttelyn graafisesta ilmeestä vastasi Intro Design ja Todellisuuden tajun yhteydessä avatut nettisivut suunnitteli ja toteutti Janika Salonen.

   
   

 

     
 

 

<