PROMENADIGALLERIA
NÄYTTELYT
Lämpimästi tervetuloa!


PROMENADIGALLERIASSA TAPAHTUU 2023

Tutustu Hyvinkään Taiteilijaseuran ajankohtaisiin ja tuleviin näyttelyihin.
Muistathan seurata meitä Facebookissa ja instagramissa! Tiedotamme tulevista näyttelyistä ja avajaisista sekä muista tapahtumista.

Promenadigalleria ja taidelainaamo ovat auki ti-pe 10-18, la 10-15,  su 13-18, sunnuntaisin taidelainaamo toimii näyttelynä. Pyhäpäivinä suljettu.

Taiteilijatarvikeliike ja kehystämö on avoinna ti-pe 10-18 la 10-15 su-ma suljettu. Pyhäpäivinä suljettu.

 

PROMENADIGALLERIA
TAIDELAINAAMO
ti-pe 10-18 la 10-15 su 13-18
sunnuntaisin lainaamosta voi varata teoksia
KEHYSTÄMÖ
TAITEILIJATARVIKEMYYMÄLÄ
ti-pe 10-18, la 10-15, su-ma suljettu juhlapyhinä,

HUOM!
POIKKEUS AUKIOLOAJAT:
PROMENADIGALLERIA
TAIDELAINAAMO
KEHYSTÄMÖ
TAITEILIJATARVIKELIIKE
on suljettu 22.-26.6.2023
ja 1.-31.7.2023

 

 

 

 

 

yläkerrassa

EPÄTÄSMÄLLISIÄ ALUEITA
Hans Viebrock

alakerrassa

JUURET
Leena Kouhia
Réka Király
Tapani Rinne
Juha Mäki-Patola
Anna Järvinen

TERVETULOA AVAJAISIIN
perjantaina 15.9. kello 18-20
näyttelyt ovat avoinna 16.9.-4.10.2023

 

HANS VIEBROCK 

EPÄTÄSMÄLLISIÄ ALUEITA

 Ludwig Wittgensteinin Filosofisista tutkimuksista löytyy seuraava ilmaisu: 

”… epätäsmällisesti rajattua aluetta ei voi sanoa lainkaan alueeksi.” 

Valokuvateokseni pohjautuvat ajatukseen alueista tai olosuhteista, joissa täsmällinen muuttuu epätäsmälliseksi, joissa epäjärjestys valtaa etenevästi alaa ja joissa arkitodellisuuden ja luontosuhteen välille muodostuu yhä suurempi epäsuhta. 

Kuvaan yhteiskunnan reuna-alueille kätkeytyvillä ”unohdetuilla” alueilla, jotka ovat hetken tai ikuisuuksien ajan vapaasti muotoutuvan järjestyksen vallassa. Minua kiinnostavat niihin liittyvät erilaiset käynnissä olevat reaaliaikaiset ja historialliset muutosprosessit. Työskentelen usein intuitiivisesti itselleni oudoissa ympäristöissä ja kuvieni tausta-ajatukset saattavat kummuta vaikkapa paikallishistorian tutkimuksesta, semiotiikasta, elokuvien kuvastoista tai taiteellisen esittämisen traditioiden tarkastelusta. 

Hans Viebrock (s.1962) on tamperelainen valokuvataiteilija, joka toteuttaa yhteiskunnan reuna-alueille sijoittuvia valokuvaprojekteja. Projektien kuvia hän on esitellyt n. 20 yksityisnäyttelyssa ja monissa yhteisnäyttelyissä ympäri Suomea.

Hans Viebrock

www.hansvie.com

Juuret – Rötter

Leena Kouhia
Réka Király
Tapani Rinne
Juha Mäki-Patola
Anna Järvinen

Teosesittely 

Näyttely on neljän eri materiaaleja käyttävän taiteilijan installaatio. Juuret-kokonaisuus yhdistää keramiikkataiteilija Leena Kouhian käyttämän raaka-aineen saven, kuvataiteilija Réka Királyn mustemaalaukset, säveltäjä-muusikko Tapani Rinteen säveltämän ja soittaman äänimaailman sekä muusikko-kirjailija Anna Järvisen kirjoittamat ja lukemat tekstit.

 Näyttelyn taiteilijat pohtivat juuria ja juurettomuutta, esittävät kysymyksiä ja herättävät katsojat tunnistamaan omat juurensa. Missä meidän juuremme ovat, mistä olemme tulossa, miten jokapäiväinen liikkuva elämämme vaikuttaa juurtumiseen? Onko meillä enää juuria, ja jos niin missä? Miten säilytämme ja ravitsemme juuremme? Tarvitsemmeko niitä?

Unkarista Suomeen 20 vuotta sitten muuttanut Király elää jatkuvasti kahden maan välissä. Pitkän ajan kuluessa hän on kadottanut kosketuksensa synnyinmaahansa, mutta ei kuitenkaan tunne vielä olevansa täysin juurtunut Suomeen. Kouhia on Porissa syntynyt, Helsingissä asuva karjalaisen evakon sekä paluumuuttaneen inkeriläisen jälkeläinen, joka ei tunne sodan aika hajonneita sukujaan, eikä hän koe olevansa kotoisin mistään. Anna Järvinen on lapsena muuttanut vanhempiensa mukana Ruotsiin. Hänenkin juurensa ovat matkalla hävinneet, ja nykyisin hän kokee niiden olevan ja siirtyvän vain geeneissään. Rinne taas tuntee sukujuurensa tarkkaan, hänen esi-isänsä ja -äitinsä ovat asuttaneet Satakunnassa samoja tiloja ja seutuja sukupolvien ajan. Hän tietää mistä on kotoisin, ja onkin tässä vuoropuhelussa vastavoimana näyttelyn muiden taiteilijoiden kokemuksille.

 Taiteilijat keskustelivat siitä, minkälainen prosessi omien juurien löytäminen heidän elämässään on ollut. Tunnistamalla juurettomuuden ja prosessoimalla sitä taiteellisen työn kautta on syntynyt mielikuvitusmaailma, joka on auttanut heidät löytämään omia juuriaan. Yhteistyössä syntyneissä taideteoksissa ei pelkästään yhdisty heidän käyttämänsä materiaalit, vaan myös tunne ikiomista juurista – ne uppoavat syvälle taiteeseen.

Installaatio koostuu suurikokoisesta “katetusta pöydästä”, missä on konkreettisia tuloksia juurten etsimisestä. Esillä on Kouhian ja Királyn erikseen tekemiä sekä yhteistyössä syntyneitä teoksia. Teos on kuin suurikokoinen palapeli, jonka toivotaan aloittavan keskustelua juurista ja niiden merkityksestä.

 

 Taiteilijaesittelyt

 Leena Kouhia
Leena Kouhia (s. 1963) on karjalaisen äidin ja inkeriläisen isän Suomessa syntynyt jälkeläinen, ennakkoluuloton muotoilija ja taiteilija, joka tunnetaan oman polkunsa kulkemisesta. 

Kouhian taiteellisessa työssä yhdistyy usein taide ja maisemantutkimus, paikka, paikan tunne, sen merkitys sekä mielenmaisema. Valtion kokoelmiin hankittu 100 Seinäruusua -teos on kuva suomalaisuudesta, Kotikatu/Uudenmaankatu -installaation ”dna”:n hän poimi kadun rakennusten pienistä arkkitehtonisista yksityiskohdista, ja näitä detaljeja hyväksi käyttäen on rakentanut useita mielikuvitteellisia teoksia. Raaka Rå -käyttökeramiikkasarja vuodelta 2014, on yksi Kouhian tunnetuimmista teoksista. Sarja on primitiivinen, orgaaninen, muotokieleltään karkeakin, ja se on saanut huomiota Suomessa ja ulkomailla. Kouhia on aiemmin tehnyt pitkän uran visualistina media-, teatteri-  ja elokuvateollisuudessa. Nykyisin hän on päätoiminen keraamikko ja työskentelee omassa ateljee-myymälässään Helsingissä, Iso Roobertinkatu 41:ssä.

 Réka Király

Réka Király (s. 1977) on palkittu visuaalinen tarinankertoja. Hän syntyi Budapestissa, Unkarissa ja nykyisin asuu ja työskentelee Helsingissä. Király on työskennellyt lastenkulttuurin parissa vuodesta 2005, ja hän on yksi Etana Editions -lastenkirjakustantamon perustajista, tämän työn rinnalla hän on jatkanut itsenäistä taidetoimintaansa. Vuonna 2020 Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt Királylle 3-vuotisen valtion taiteilija-apurahan. Hänellä on ollut yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa sekä useissa Euroopan maissa ja Japanissa. Hänen kuvakirjojaan on käännetty muun muassa italiaksi, espanjaksi, englanniksi, kiinaksi ja koreaksi. Király uskoo, että sydämellä ja leikkisästi tehdyt kuvitukset ja esineet herättävät uteliaisuutemme. 

Uniikkiteoksia tehdessään Királyn työskentely on meditatiivista. Teoksissa näkyy nykyhetken hauraus, kiehtovaa monimuotoisuutta ja lapsenomaista uteliaisuutta. Hänen teoksensa kuvaavat ihmisten herkkää yksilöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta kasvien muodossa. Nämä muotokuvat ovat dialogeja, jotka nostavat esiin toistuvia luonnonelementtejä. Improvisoiva maalaaminen on prosessi, jossa ei voi piilottaa mitään. 

”Olkoon se kuvakirja, kuviosuunnittelu, kuvitus, uniikki teos tai arki, piirtäminen on minulle tapa ajatella. Se on minun prosessini ymmärtää tätä maailmaa.”

 Tapani Rinne

Tapani Rinne (s. 1962) on Satakunnasta kotoisin oleva, kansainvälisestikin arvostettu muusikko ja säveltäjä, joka tunnetaan parhaiten uraauurtavasta työstään RinneRadion ja Wimme Saaren kanssa. Rinne on ambientjazzin ja etnoteknon pioneerihahmoja ja hänen pelkistettyä soittotyyliään luonnehditaan kokeilevaksi ja innovatiiviseksi, usein myös pohjoismaiseksi. 

Pitkän uransa aikana Rinne on osallistunut lukuisiin poikkitaiteellisiin projekteihin luomalla musiikkia ja äänimaisemia elokuviin, teatteri-, sirkus- ja tanssiesityksiin, performansseihin sekä installaatioihin ja taidenäyttelyihin.

 Juha Mäki-Patola
Juha Mäki-Patola (s.1980) on synnyinkaupunkiin Helsinkiin palannut musiikintekijä. Hän on levyttänyt usealle eri ulkomaalaiselle levy-yhtiölle, sekä toiminut useassa kotimaisessa että ulkomaisessa tuotannossa säveltäjänä, muusikkona ja tuottajana. Tällä hetkellä hän säveltää ja tuottaa ambient-musiikkia sekoittaen siihen eri tyylilajeja. Hän työskentelee usean kotimaisen sekä ulkomaisen musiikin- ja elokuvantekijän kanssa. Mäki-Patolan musiikki on saanut laajasti huomiota useassa merkittävissä kansainvälisessä mediassa.  

 Anna Järvinen

Anna Järvinen (s. 1970) on ruotsinsuomalainen säveltäjä, laulaja ja taiteilija, joka asuu Tukholmassa. Hän on käsitellyt taiteessaan paljon juurettomuutta, kaipausta ja koti-ikävän kokemuksia. Hänen läpimurtoalbuminsa Jag fick feeling ilmestyi vuonna 2007. Levyllä Järvinen lauloi suomeksi: ”Helsinki tule mut hakemaan, Helsinki, tule nyt mennään” ja hurmasi suomalaiset. Suomen kieli on Järvisen sydämen kieli, vaikka hän on kasvanut täysin ruotsinkielisessä ympäristössä. Monilla ruotsinsuomalaisilla on sama kokemus, selvisi Järvisen tekemässä Anna Järvinen och kvinnorna -tv-sarjassa (2016). Sarjassa Järvinen keskusteli kymmenen ruotsalaisnaisen kanssa, joilla kaikilla on suomalaiset sukujuuret. Esikoisromaanissaan Uni viime yönä: (Teos & Förlaget, 2021) Järvinen kuvaa muun muassa vaikeita lapsuuden kokemuksiaan ruotsinsuomalaisessa uusioperheessä. Kirja on kirkas ja rehellinen sukellus taiteeseen, kuolemaan, kauneuteen ja haluun.

 

Promenadigalleria
Vaiveronkatu 10, 05900 Hyvinkää
avoinna ti-pe 10-18 la 10-15 su 13-18, pyhäpäivinä suljettu

 

 

HANS VIEBROCK

HANS VIEBROCK

HANS VIEBROCK

HANS VIEBROCK

HANS VIEBROCK

LEENA KOUHIA JA RÉKA KILÁRY

LEENA KOUHIA JA RÉKA KILÁRY

LEENA KOUHIA JA RÉKA KILÁRY

LEENA KOUHIA JA RÉKA KILÁRY

LEENA KOUHIA JA RÉKA KILÁRY

P R O M E N A D I G A L L E R I A:

JOULUMYYJÄISET
10.12.-18.12.2022

Hyvinkään Taiteilijaseuran taiteilijoiden taidetta sekä kirjoja, koruja, ………

-käteismaksu-

la 10.12. kello 12
Esiintyy Musiikkiopiston nuoret muusikot

la 10.12. kello 10-13 ja su 11.12. kello 11-14
Taidemaalari Olavi Suomela
piirtää pikamuotokuvia,

istunto kestää n. 20-30 min
tekniikka: lyijykynät A4 paperille
hinta: 25€

la 10.12. ja su 18.12. kello 13.-15
Kasvomaalaustaiteilija Mirjami Lindholm
maalaa kuvia iholle.

Kuvastossa on monenlaisia malleja, joita voi pyydettäessä myös muokata asiakkaan toiveiden mukaisiksi.

Maksuvälineenä käyvät käteinen ja MobilePay

Promenadigalleria on Hyvinkään Taiteilijaseuran ylläpitämä galleria, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Hyvinkään rautatieasemalta. Galleriaan on vapaa sisäänpääsy ja se on avoinna ti–pe 10–18, la 10–15 & su 13–18. Huom! Suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.2022.

 

 

 

JÄLKIKUVIA
-suomalaisen elokuvan inspiroimia

Riitta Förström

Ahti Isomäki

IKITIE

Elokuva vuodelta 2017. Perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin. Ohjaaja AJ Annila. Rooleissa mm. Tommi Korpela, Sidse Babet Knudsen ja Hannu-Pekka Björkman.

 Elokuva kertoo amerikansuomalaisista, jotka saapuivat Neuvostokarjalaan rakentamaan sosialismia 1930 luvun alussa. Stalinin vainojen alettua 1936 koko yhteisö vietiin metsään ammuttavaksi. Tämä teloituskohtaus etsii järkyttävyydessä vertaistaan suomalaisen elokuvataiteen historiassa. Sen tekemän vaikutuksen vuoksi valitsin IKITIEn elokuvaksi, jota haluan kommentoida tässä Jälkikuvia-näyttelyssä.

 

Teokseni  ’Kielletyt haudat’ kuvaa vallitsevaa tilannetta, jossa teloitusten ja hautojen olemassa-olo kiistetään. Venäläinen Stalinin rikoksia tutkiva Memorial-järjestö onnistui kuitenkin v. 1997 löytämään Karjalan tasavallassa kaksi laajaa teloitusaluetta, toinen Sandarmohin metsässä lähellä Karhumäkeä, toinen Krasnyi Borin metsässä Petroskoin lähellä. Sandarmohista löytyi 236 joukkohautaa, joissa oli arviolta 9500 vainajan jäännökset. Teloitettujen joukossa oli arviolta 1000n suomalaisen luut. Krasnyi Borin löytö oli pienempi, uhrien lukumäärä n.1200, mutta suomalaisten osuus lähes puolet.

 

IKITIEn teloituspaikkaa ei tietääkseni ole löytynyt – ja tuskin löytyykään, sillä Karjalan Memorialin toiminta on lakkautettu ja sen johtava tutkija Juri Dmitrijev istuu kärsimässä epämääräisen pituista vankeusrangaistusta. Mahdollisesti jää ikuiseksi arvoitukseksi, montako kiellettyä hautaa Karjalan metsiin kätkeytyy.

 

Tuula Honkanen-Laine

Tuula Honkanen-Laine

Ulla-Riitta Kauppi

Ulla-Riitta Kauppi

Innoituksen lähteenä elokuva Dome Karukosken ohjaama komediaelokuva, joka sai ensi-iltansa 5. syyskuuta 2014. Elokuva perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Akvarelli on kuitenkin maalattu ennen pääosassa olleen Antti Litjan kuolemaa.

Ulla-Riitta Kauppi

Pirkko Kolehmainen

Pirkko Kolehmainen

Salla Lehtinen

Hauraat, ylevät

Inspiroinut elokuva Prinsessa

 Runneltu mieli ei taivu todellisuuteen vaan rönsyää laitosympäristöstä maailmaan värikkäinä fantasioina.

 Anna Lappalaisen, Kellokosken prinsessan ja itseoppineen taiteilijan, toiveikas vaikkakin raadollinen tarina kosketti. 

 

KOIRAT EIVÄT KÄYTÄ HOUSUJA
J-P Valkeapää

 Elokuvassa päähenkilö joutuu vahingossa dominan käsittelyyn ja hakee sen jälkeen yhteyttä hukkuneeseen vaimoonsa dominan avulla. Hän lievittää tuskaansa muovipussi päässä kädessään turvapallo. Pallon pudotessa tajunta on mennyt ja domina pelastaa miehen hengen. Tapaamiset jatkuvat.

Teoksessani on kymmeniä keraamisia karkeita elämän tuntuisia turvapalloja. Muutamissa lukee joitain dominan alistamiskäskyjä -myös se viimeinen: 

”Hyvä koira!”, ”Kontilles!”, ”Voi kun koira on tuhma koira!”, ”Hiljaa!”, ”Koirat eivät käytä housuja! …. 

 Maarit Malin-Pötry

Helvi Mustonen

Heikki Mäntymaa

Katri Oikarinen

Katri Oikarinen

Reijo Puranen

Lyijy- ja värikynät, valokuvatuloste 2022

 Elokuva: Populaarimusiikkia Vittulanjänkällä, ohjaaja Reza Bagher.

Elokuva on suomalais-ruotsalainen, kuvattu Tornionjokilaaksossa Pajalan kirkonkylällä ja lyhyesti Himalajalla. Pohjois-Ruotsissa Pajalassa on lähiö, jonka nimi on Vittula. Lähiö on lähellä kirkkoa ja Lars Leevi Laestadiuksen kotitaloa. Elokuvan nuoret ovat sieltä kotoisin ja elokuva sijoittuu Meänmaalle, neljän kielen alueelle, suomen, ruotsin, saamen ja meänkielen. Populaarimusiikista kiinnostuvat nuoret perustavat bändin ja heidän kasvuaan lapsista nuoriksi kuvataan elokuvassa. Kirjailija Mikael Niemi on kirjassa kuvannut Meänmaan kulttuurin muutosta kuusi- seitsemänkymmenlukujen vaihteessa.

Anna Rauhala

Anna Rauhala

Klaus Härön kahdessa elokuvassa vanha mies tarttuu elämänsä punaiseen lankaan intensiteetillä, josta olen vaikuttunut. Molempien vanhuuteen liittyy draamaa. Pappi Jaakob on sokeutunut, joka on este hänen elämäntehtävänsä, esirukoilemisen toteuttamiseen. Hän haluaa ratkaista avuntarpeensakin jalolla tavalla, mutta löytää itsensä lopulta saavana osapuolena. Vanha ja velkaantunut taidekauppias taas löytää elämänsä maalauksen, joka voisi olla uran täyttymys, mutta muutkin havittelevat sitä eikä epäilijöitä puutu. Elokuvien hitaus, kauneus ja psykologinen ote on puhuttelevaa. Kaikista kohtauksista voisi tehdä maalauksen. Valon virta on erittäin merkittävä Härön elokuvissa.

Painija -sarja

Olavi Suomela

 Matti Ijäksen ohjaamassa (1985) Painija -elokuvassa päähenkilö – ikääntynyt painija ja voimamies – yrittää vanhainkodissa asuessaan suurieleisesti harjoittelemalla pysäyttää ikääntymisen mukanaan tuoman voimien heikkenemisen ollakseen vielä kerran sankari painimatolla. Elokuva näyttää vertauskuvallisesti ihmisen painin mielen sisäisten pelkojen kanssa. Painiotteen saaminen näistä ruumiittomista, kasvottomista ja voimia kuluttavista olioista on vaikeaa. Alakynteen jäämisen vaara on aina läsnä. Mutta kun peloille antaa inhimillisiä piirteitä, saattavat ne luovuttavaa, tunnustaa häviönsä ja poistua mielen näyttämöiltä.

 Teossarjassa Painija pelot ovat saamassa yliotteen ihmisistä. Paksut viivastot ovat toisaalta voiman ja toisaalta pysähtyneisyyden vertauskuva. Ohuet ja täsmälliset viivat puolestaan näyttävät pelokkaan ihmisen sisäiset voimavarat, jotka odottavat mahdollisuutta vapautua.

Vesa Syrjänen

Ismo Virtanen

LISÄÄ KUVIA JA TAITEILIJOIDEN MIETTEITÄ  TULOSSA

——————————————————

TULEVAT NÄYTTELYT 2022

8.-26.1. Anja Luolajan-Mikkola muistonäyttely
29.1.-16.2. Olavi Suomela, Annika Kyrönseppä, Lena Binétruy
19.2.-9.3.Vuoden taiteilija Katja Antonoff
12.3.-30.3. Juho Järvi, Laura Pajunen
1.4.-27.4. Pekka Ryynänen

30.4.-18.5. Taru Tomperi
21.5.-8.6. Ilona Treiman
11.6.-30.6. Mervi Patala, Maria Haapakangas
HEINÄKUUN SULJETTU
5.8.-24.8. Satu Autero, Milla Kuosmanen
26.8.-14.9. Hyvinkään Taiteilijaseura
17.9.-5.10. Helena Junttila ja Heini Lehväslaiho
8.10.-26.10. Sini Kähönen, Jenna Kähönen ja Jone Mutka
29.10.-16.11. Liisa Björn
19.11.-7.12. Sini Suodenjoki
10.12.- JOULUMARKKINAT

——————————————————

 

                       AIEMMAT NÄYTTELYT

Tarina kuvin, sanat kuvina

Hyvinkään taiteilijaseuran näyttely Kuvan jälkeen kuva tutkii kuvataiteen tarinallisuutta 17 taiteilijan voimin.  Kuvasarja liukuu sarjakuvaan: missä kohtaa sijaitsee niiden rajapinta, onko sitä? Pienistä ruutusarjoista edetään kolmiulotteiseen keraamiseen tarinaan, sitten liikkuvaan kuvaan sekä suuriin piirroksiin ja maalauksiin. Välillä tarinaa kertoo yksittäinen teos, välillä teoskokonaisuus. Mitä teokset kertovat toisilleen, mitä katsojalle? Näyttelyn on kuratoinut sarjakuvataiteilija Hannele Richert.

 

Näyttely on esillä Hyvinkään taiteilijaseuran Promenadigalleriassa, osoitteessa Vaiveronkatu 10, ajalla 30.1.-17.2.2021. Galleria on avoinna ti—pe klo 10—18, la klo 10—15 ja su klo 10—18. Suosittelemme vkasvomaskin käyttöä.

 Näyttelyn taiteilijat

 Piela Auvinen, Elina Heiskanen, Jyrki Heikkinen, Juliana Hyrri, Noora Kaunisto, Raimo Kela ja Reijo Puranen, Maria Laakkonen, Salla Lehtinen, Maria Leppänen, Kati Leskinen, Minna Louhelainen, Helvi Mustonen, Heidi Naumanen, Olavi Suomela, Riitta Uusitalo, Ville Välikangas

Kuraattoritapaaminen 14.2.2021 kello 13-15. Tervetuloa!

 

 

TEOSPOIMINTOJA NÄYTTELYSTÄ

 

PIELA AUVINEN

JYRKI HEIKKINEN

ELINA HEISKANEN

JULIANA HYRRI

NOORA KAUNISTO

MARIA LAAKKONEN

SALLA LEHTINEN

MARIA LEPPÄNEN

KATI LESKINEN

MINNA LOUHELAINEN

HELVI MUSTONEN

HEIDI NAUMANEN

OLAVI SUOMELA

RIITTA UUSITALO

VILLE VÄLIKANGAS

EVOLUUTION LAHJA -VIDEO MUSIIKKI RAMO KELA, PIIRUSTUKSET JA TEKSTI REIJO PURANEN

EVOLUUTION LAHJA -VIDEO, TEKSTI JA PIIRUSTUKSET REIJO PURANEN

KEVÄÄN 2020 VIRTUAALINÄYTTELYT

HANNELE HEINO”Kerrostumia

”Mitä ihminen näkee ja mitä jää näkemättä”

Teossarja sai ajatuksellisesti alkunsa läheisen ystäväni kanssa käymistä keskusteluista, sekä yhteisistä kuvaus- ja kartoitusmatkoista vanhoihin kaivoksiin ja sodanajan bunkkereihin ympäri Etelä-Suomea. Maisemantutkimus, historian läsnäolo, paikkaan perustuva mielikuva, sekä intuitiona syntyvä vahva tunnekokemussekoittui pohdintaan omasta olemassaolosta ja sen merkityksestä.

Omassa työskentelyssäni historiaa huokuva paikka peilautuu ihmismieleen ja sen kerroksiin, jotka muotoutuvat osaksi työtä. Työskentelyni ja teosteni taustalla on luonnon tai ihmisen muovaamiin tiloihin jätetyt viestit tai jäljet, joita luonto on aikojen kuluessa jatkanut omalla tavallaan. Eroosio on kuluttanut pintoja ja luonto kasvattanut erilaisia kasvustoja. Ihminen on merkinnyt käyntinsä ja yhdessä luonnon jälkien kanssa synnyttänyt uuden visuaalisesti rikkaan maailman.

 Työskentelyssäni en vain dokumentoi näitä tiloja ja jälkiä, vaan ne toimivat lähtökohtina tilan, pinnan, oman mieleni ja tunnemaailmani tulkinnalle, joka piirtämisen aikana saa visuaalisen muodon. Se mikä on jäänyt näkemättä, saattaa tulla nähdyksi kuvallisen prosessin avulla. Kerroksellisuus syntyy nykyhetken ja historian kohtaamisesta ja pinta saa uudenlaisen merkityksen. Teokset ovat lopulta kuin syväluotaavia päiväkirjamerkintöjä, mielenmaisemia ja tarinoita, jossa sisäinen maailma, sekä alitajuiset valinnat tietoisten valintojen rinnalla ovat muodostaneet uuden kuvan.

 Teokset ovat kuivapastellitöitä, jotka ovat valmistuneet vuosina 2018-2020.

Tähän verkkonäyttelyyn valikoitui kaikista ”Kerrostumat” teeman teoksista kokonaisuus, joka on yksi tarinallinen matka. Tilaan ripustettuna, se olisi varmasti muotoutunut toisenlaiseksi. Teeman aiemmat näyttelykokonaisuudet ovat olleet esillä Helsingissä ja Porvoossa.

 Olen valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta, asun ja työskentelen Vantaalla.

Hannele Heino

Hannele Heino
Ajattomuuden rajalla
kuivapastelli 92×122

Hannele Heino
Toinen todellisuus
kuivapastelli 92×122

Hannele Heino
Hän tästä käy
2020, kuivapastelli, 40×52

Hannele Heino
Luopumisen tuska
2019, kuivapastelli, 92×122

Hannele Heino
Isku
20198, kuivapastelli, 98×122

Hannele Heino
Shokki
kuivapastelli, 50×65

Hannele Heino
Valossa ja pimeydessä
2018, kuivapastelli, 92×122

Hannele Heino
Rajatila
kuivapastelli, 92×122

Hannele Heino
Moriendi
kuivapastelli, 92×122

Hannele Heino
kuivapastelli, 92×122

HannelelHeino
Hauta
2020, kuivapastelli, 50×65

Hannele Heino
Kahtia
2020, kuivapastelli, 50×65

 

NIINA LAITONEN JA JENNI KALSOLA

YHDISTETTY PÄÄMÄÄRÄ

Teemme taiteilijoina ja opettajakollegoina paljon yhteistyötä. Asumme ja toimimme samalla paikkakunnalla ja myös opiskelimme molemmat Kankaanpään taidekoulussa, työskentelemme myös samassa työpaikassa. Yhteisnäyttelyn järjestäminen tulikin suunnitelmiin useampien yhdessä toteutettujen ryhmänäyttelyiden sekä -projektien jälkeen.

Näyttelyn teokset oli tarkoitus ripustaa käymään vuoropuhelua keskenään. Teosten välisen dialogin päämäärä oli nähdä maalaukset toisin silmin.

 

 

Niina Laitonen
Kaksoset 2020 akvarelli 26×76

 

Niina Laitonen
Tilanviejä 2020 akvarelli 30×76

 

Niina Laitonen
Cracking Ice 2020 akvarelli 20×20

 

Niina Laitonen
Creature of Darkness I 2020 akvarelli 20×20

 

Niina Laitonen
Creature of Darkness II 2020 akvarelli 20×20

 

Niina Laitonen
From Depth 2020 akvarelli 20×20

 

Niina Laitonen
Melting On the Surface 2020 akvarelli 20×20

 

Niina Laitonen
On the surface 2020 akvarelli 20×20

 

NIINA LAITONEN

Käsittelen ja tutkin luonnon ja ihmisen yhteyttä. Pohdin taiteeni kautta luonnon nykyistä tilaa ja kuinka kaikki olemme kytkettyinä toisiimme.

Niina Laitonen on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2003 ja ylempään AMK tutkintoon vuonna 2017. Järjestänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2001. Jäsenenä Suomen akvarellitaiteen yhdistyksessä, Ars-Hämeessä, Kuvastossa sekä on Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Opettanut Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa vuodesta 2011.

 

JENNI KALSOLA

Jenni Kalsola
Kaksoset 2019 akryyliväri kankaalle 200×120

 

Jenni Kalsola
Juoksijat 2019 akryyliväri puuvillakankaalle 210×180

 

Jenni Kalsola
Nuorin 2019 akryyliväri puuvillakankaalle 182×120

 

JENNI KALSOLA

Maalaan teokseni raita kerrallaan yhdistäen historiaa ja nykyisyyttä. Maalausteni ihmisten identiteetti rakentuu koettujen ominaisuuksien ympärille. Teoksissani sekoittuvat henkilökohtainen elämäni ja kulttuuriperintö. Olemme kaikki eriäviä mutta kuitenkin yhteneväinen osa suurta kokonaisuutta.

Jenni Kalsola on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) 2002 ja Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2009. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Kalsolan teoksia on ollut esillä Varkauden, Lahden, Riihimäen ja Hämeenlinnan Taidemuseoissa.

 

NINA GRANLUND

Ensimmäinen
2019-2020, lyijykynä, 90×75

 

Toinen
2019-2020, lyijykynä, n. 90×75

 

 Kolmas
2019-2020, lyijykynä, n. 90×75

 

 Neljäs
2019-2020, lyijykynä, n. 90×75

 

Viides
2019-2020, lyijykynä, n. 90×75

 

Kuudes
2019-2020, lyijykynä, n. 90×75

Seitsemäs
2019-2020, lyijykynä, n. 90×75

NINA GRANLUND
”Seitsemän”

Näyttely koostuu suurehkoista lyjykynäpiirustuksista ja yhdestä veistoksesta, jotka ovat syntyneet vuosina 2019-2020.

Halusin tutkia piirtämisen prosessia silloin, kun ei ole selkeää piirtämisen kohdetta. Mitä tapahtuu kun vain piirtää – ilman jotakin itsensä ulkopuolella, katseen kohteena olevaa. Halusin kokeilla, miltä tuntuisi piirtää samalla tavalla kuin maalaan väreillä: isolle pohjalle, vailla suunnitelmaa, odotusta tai ennakkokäsitystä valmiista työstä.

On vaikea kuvata omaa sisäistä ajatus- ja kuvavirtaansa sanoilla. Se on yhtä vaikeaa kuin vaikka runon kääntäminen toiselle kielelle. Nuorena olin sitä mieltä, että helpompi melkein opetella se uusi kieli kuin yrittää kääntää. Nyt kun en ole enää yhtä uhmakas, voin yrittää.

Kun kynä on jo liikkunut paperilla ennen kuin ehtii ajatella mitään tietoisesti, alkavat kuva ja ajatus lomittua ja limittyä toisiinsa. Paperilla elävä kuvanpoikanen synnyttää ajatusta ja ajatus kasvattaa puolestaan kuvaa, ne keskustelevat keskenään ja vastailevat toisilleen. Kun viivat ja pyörteet paperilla alkoivat pyrkiä munan muotoon, alkoi työntekoon tulla ”järki”, ja samalla katosi epämääräinen piirtely. Muoto tuntui yhdistävän kaiken mitä olin viime aikoina lukenut, opiskellut, tutkinut ja havainnut. Muna on elämän ja uudestisyntymisen symboli, joka avautuu moniin suuntiin, monille tasoille. Paitsi pääsiäinen, siitä tulee mieleen myös esimerkiksi Kalevala ja seitsemän sotkanmunaa, jotka vierähtivät Ilmattaren polvelta mereen, ja niin syntyi maailma. Seitsemän on maailman uskontojen ja myyttisten kertomusten pyhä luku, siksi tein seitsemän munaa paperille. Ensimmäisestä piirroksesta tuli sarjan keskimmäinen kuva. Se on ihmisen paikka, silta, jossa henki ja aine yhdistyvät.

Samanaikaisesti syntyi muitakin kuvia, ja samalla tavalla: viivojen kokonaisuudesta alkaa hitaasti hahmottua jotain, joka alkaa avautua omassa mielessä. Joskus se joku muistuttaa mieleen painuneesta elävästä unesta, joskus jostain, mitä ei haluaisi katsoa. Ihminen on monitahoinen olento, herkkä ja särkyväkin. Mutta samalla valtavan voimakas, älykäs ja luomiskykyinen. Mikä ihmeellinen voima ja kyky ajatella, puhua, tehdä, luoda. Mutta millaisia ajatuksia, millaisia tekoja? Vallan väärinkäyttöä, väkivaltaa, mitätöintiä, alistamista? Toisen tai itsensä pieneksi tekemistä, kun voisi tehdä suureksi?

Olen valmistunut Taidekoulu Alfa-Artista vuonna 2015. Olen Hyvinkään Taiteilijaseuran jäsen. Asun Helsingissä, ja työskentelen siellä missä olen, mutta pääasiassa kuitenkin työhuoneellani Loviisassa.

 

13 kuolemansyntiä
Heikki Mäntymaa
valokuvia


 "…. kun haluan muuttaa jotain, 
otan pois, pienennän, vähennän –  
jotta kuulisin, minun on oltava hiljaa – jotta näkisin, minun on pysähdyttävä – jotta saisin, minun on menetettävä"
on työs-
kentely metodini
”Neulansilmä vasempaan ja sataa oikeaan – anna mennä vaan”,
riimitteli Bädding Somerjoki Bensaa suonissa–biisissään. Ja
kuinka oikeassa olikaan. Vauhtisokeus sumensi ihmisten järkevän ajattelun. Villit halpalennot ja huviajelut olivat voimissaan. Ihminen ei ole tullut järkiinsä. Mitkään öljy tai muut
kriisit eivät hillinneet vimmaista minä, minä – mulle, mulle  –ajattelua. Siksi valitettavasti pohjakosketukset ovat välttämättömiä elämän kokoisessa meressä. Ämpäri- ja wc-pönttöteoksiani toin Hyvinkään taidekeskusteluun noin 30 vuotta sitten. Niille naureskeltiin oikein sydämen
kyllyydestä. Täysin taka-alalle jäi teosteni viesti. ”Saastuminen tuhoaa Telluksemme”. ”Vedestä taistellaan öljyn loputtua”. ”Ne tulevat! Hakevat vielä puhtaat vetemme, vaikka väkisin.” Surullista, mutta totta, ettemme halua nähdä edes taiteessa
uhkakuvien todellista tilaa.

1. minä itse- onko muita 5. ilmasto muuttui- muutuinko minä 7. viimeiset lumet- tuntuiko missään 10.vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen 11.luonto itkee- osaanko hävetä 6. ilmaston muutos- paska puhetta 13.viimeiset metsät- mitä vielä

 

 1. minä itse- onko muita
 5. ilmasto muuttui- muutuinko minä
 7. viimeiset lumet- tuntuiko missään
 10.vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen
 11.luonto itkee- osaanko hävetä
 6. ilmaston muutos- paska puhetta
 13.viimeiset metsät-mitä vielä

 1.  minä itse- onko muita
 5.  ilmasto muuttui-muutuinko minä
 7.  viimeiset lumet-tuntuiko missään
 10. vauhtisokeus-tämäkö jäi käteen
 11. luonto itkee-osaanko hävetä
 6.  ilmaston muutos-paska puhetta
 13. viimeiset metsät-mitä vielä

 

 1.  minä itse- onko muita
 5.  ilmasto muuttui- muutuinko minä
 7.  viimeiset lumet- tuntuiko missään
 10. vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen
 11. luonto itkee- osaanko hävetä
 6.  ilmaston muutos- paska puhetta
 13. viimeiset metsät- mitä vielä

 

1. minä itse- onko muita 5. ilmasto muuttui- muutuinko minä 7. viimeiset lumet- tuntuiko missään 10.vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen 11.luonto itkee- osaanko hävetä 6. ilmaston muutos- paska puhetta 13.viimeiset metsät- mitä vielä

 

 

 1.  Minä itse- onko muita
 5.  ilmasto muuttui- muutuinko minä
 7.  viimeiset lumet- tuntuiko missään
 10. vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen
 11. luonto itkee- osaanko hävetä
 6.  ilmaston muutos- paska puhetta
 13. viimeiset metsät- mitä vielä

 

 

 1. minä itse- onko muita
 5. ilmasto muuttui- muutuinko minä
 7. viimeiset lumet- tuntuiko missään
 10.vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen
 11.luonto itkee- osaanko hävetä
 6. ilmaston muutos- paska puhetta
 13.viimeiset metsät- mitä vielä

 

 1. minä itse- onko muita
 5. ilmasto muuttui- muutuinko minä
 7. viimeiset lumet- tuntuiko missään
 10.vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen
 11.luonto itkee- osaanko hävetä
 6. ilmaston muutos- paska puhetta
 13.viimeiset metsät- mitä vielä

 

1. minä itse- onko muita 5. ilmasto muuttui- muutuinko minä 7. viimeiset lumet- tuntuiko missään 10.vauhtisokeus- tämäkö jäi käteen 11.luonto itkee- osaanko hävetä 6. ilmaston muutos- paska puhetta 13.viimeiset metsät- mitä vielä

 


NÄLKÄ
Matkalla mielenterveysmaassa,
 kohtasin terveitä hulluja,
sairaita hoitajia,
epäonnnistuneita opettajia,
 kasvattajia, vanhempia.
Lapsi minussa huusi nälkää,
 janoa, ikävää.
kukaan ei kuunnellut, ei kysynyt.
 Miksi minun on paha olla.
 Yksikään käsi ei käynyt kädessäni.
 Ei silittänyt hiuksiani.
ei pitänyt sylissä.
 Tuska, suru ja häpeä
 tekivät pesänsä minuun.
 autioon taloon,
 tajuntani takatalvessa.
Minulla oli nälkä rakkautta,
jano hellyyttä,
 ikävä ihmistä.
 Matkalla mielenterveysmaassa.
___________________________________
Minun on nälkä.
 Nälkä sivistystä, hyviä tapoja,
 erilaisuuden hyväksymistä,
 ristiriitojen sietokykyä.
 Nälkä sitä kulttuuria,
 sitä sielun pintaa,
 joka kuuntelee ja välittää,
 antaa ja jakaa hyvää.
Sillä kovuudessa meidät on keitetty,
kiittämättömyydessä paistettu,
 sokeudessa kuorrutettu.
 Aineellista hyvää on kestänyt
 liian kauan. Vieläkin.
 Maan tavasta ja 
 saavutetuista edusita
 ei haluta tinkiä.
Siksi minun on nälkä,
jano, vilu.
Ikävä ja häpeä,
murhe ja avuttomuus.
 Vatsani kasvaa,
mutta sielu kevenee.
___________________________________

TULOSSA 2023
______________________________________________________________________________________

P R O M E N A D I G A L L E R I A – 2 0 2 3

            7.1.-25.1.  Aaron Hermunen ja Heidi Anniina Mattila
            28.1.-15.2. Sanna Ulvila, Alex Keyriläinen
            18.2.-8.3. Marje Viitala, Carla Lundell
            11.3.-29.3. Anne Sunila
            1.4-26.4. Iris Hillo
            29.4.-17.5. Rosalia Silfer
Hyvinkään Taidekillan ja Taiteilijaseuran Vuodentaiteilija

            20.5.-7.6. Virpi Talvitie, Bridget Allaire
            10.6-29.6. Jari Järnström, Laura Nurro ja Tomi Åberg
            5.8.-23.8. Tytti Heikkilä
            26.8.-13.9. Juha Okko
            16.9.-4.10. Leena Kouhia, Réka Király ja Tapani Rinne,  Hans Viebrock 
            7.10.-25.10. Tiina Tanskanen, Minna Kahkonen ja Pasi Siipola
            28.10.-15.11.Tuomo Oikarinen, Miia Westerlund
            18.11.-5.12. Satu Kiuru, Maj-Lis Ronikonmäki
             9.12- Joulunäyttely

___________________________________________________

Hyvinkään Taidekillan ja Hyvinkään Taiteilijaseuran
vuoden 2023 taiteilija on Rosalia Silfer.
Rosalian näyttely 29.4.-17.5.2023

__________________________________________________

 
Maalaustapahtuma 10.7.2023

 

_______________________________________________

Hyvinkään Taiteilijaseuran Promenadigalleria on osana
ART FAIR SUOMI GOES GALLERIES tapahtumaa kesäkuussa 2023.
Ohessa on linkki näyttelyihin, tapahtumiin ja kaikkiin muihin osallistuviin gallerioihin.

_________________________________________________________

NÄYTTELYT 2022

8.-26.1. Anja Luolajan-Mikkola muistonäyttely
29.1.-16.2. Olavi Suomela, Annika Kyrönseppä, Lena Binétruy
19.2.-9.3.Vuoden taiteilija Katja Antonoff
12.3.-30.3. Juho Järvi, Laura Pajunen
1.4.-27.4. Pekka Ryynänen
30.4.-18.5. Taru Tomperi
21.5.-8.6. Ilona Treiman
11.6.-30.6. Mervi Patala, Maria Haapakangas
HEINÄKUUN SULJETTU
5.8.-24.8. Satu Autero, 
26.8.-14.9. Hyvinkään Taiteilijaseura
17.9.-5.10. Helena Junttila ja Heini Lehväslaiho
8.10.-26.10. Sini Kähönen, Jenna Kähönen ja Jone Mutka
29.10.-16.11. Liisa Björn
19.11.-7.12. Sini Suodenjoki
10.12.- JOULUMYYJÄISET

________________________________________________________________________________________

JOULUMYYJÄISET 10.-18.12.2022

Eija Degersded,Tuula Honkanen-Laine, Ahti Isomäki, Ulla-Riitta Kauppi, Rauni Koivisto, Tanja Koivula, Pirkko Kolehmainen, Mervi Kolmonen, Teija Kosenius, Marja-Leena Latostenmaa, Salla Lehtinen, Hannu Lindholm, Birgit Liukko, Matti Metsämaa, Helvi Mustonen, Katri Oikarinen, Tuomo Oikarinen, Anna Rauhala, Vesa Syrjänen, Olavi Suomela, Virpi Talvitie, Taru Tomperi, 

Esiintyjinä Musiikkiopiston oppilaita
Kasvomaalausta Mirjami Lindholm
Pikapiirroksia Olavi Suomela

TAIDEASEMAN JOULUKALENTERI
VIRPI TALVITIE 1.-31.12.2022
________________________________________________________________________________________

JÄLKIKUVIA
-kotimaisen elokuvan innoittamia
27.8.-14.9.2022

Riitta Förström, Tuula Honkanen-Laine, Ahti Isomäki, Ulla-Riitta Kauppi, Pirkko Kolehmainen, Salla Lehtinen, Maarit Malin-Pötry, Helvi Mustonen, Heikki Mäntymaa, Katri Oikarinen, Reijo Puranen, Anna Rauhala, Olavi Suomela, Vesa Syrjänen, Ismo Virtanen
________________________________________________________________________________________

Suuri Maalaustapahtuma 10.7.2022  kello 12-15
poikkeuksellisesti
Hyvinkään Rautatiemuseolla 

Omatoimista maalausta omilla välineillä kauniissa ympäristössä.
Teetä tarjolla asuntovaunussa.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

T. Salla Lehtinen, Hyvinkään Taiteilijaseura
________________________________________________________________________________

TURKKA INKILÄ
Perinteistä japanilaista HONKYOKY-musiikkia Shakuhachi-huilulla 11.6.2022

_____________________________________________________________________________________

Hyvinkään Taidekillan ja Hyvinkään Taiteilijaseuran vuoden 2022 taiteilija on Katja Antonoff

_____________________________________________________________________________________

JOULUMARKKINAT 11.12.-19.12.2021
Katja Antonoff, Tuula Honkanen-Laine, Jukka Ihalainen, Ahti Isomäki, Ulla-Riitta Kauppi, Pirkko Kolehmainen, Mervi Kolmonen, Teija Kosenius, Salla Lehtinen, Hannu Lindholm, Thu Minh Le, Helvi Mustonen, Juha Menna, Laura Pohjonen, Tuomo Oikarinen, Tiia Orivuori, Pekka Ryynänen, Ilpo Stor-Pellinen, Olavi Suomela, Virpi Talvitie, Taru Tomperi.

TAIDEASEMAN JOULUKALENTERI
VIRPI TALVITIE 1.-31.12.2021

_________________________________________________________
SUURI MAALAUS TAPAHTUMA 10.7.2021
_______________________________________________________________

Kuvan jälkeen kuva 30.1.-17.2.2021
___________________________________________________

TAIDELAINAAMO JUHLII 2020! 10v. TOIMITTU
_________________________________________________________


Hyvinkään Taidekillan ja Hyvinkään Taiteilijaseura vuoden 2020-2021 taiteilija on Niko E. Saari.
___________________________________________________

Nina Granlundin, Heikki Mäntymaan, Niina Laitisen, Jenni Kalsolan, Hannele Heinon ja Espoon Taiteilijakillan näyttelyt ovat siirretty keväälle 2021. Esittelemme tässä siirtyneiden näyttelyiden taiteilijoiden teoksia.


____________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näyttelyt 2020-2022

2022
8.-26.1. Anja Luolajan-Mikkola muistonäyttely
29.1.-16.2. Olavi Suomela, Annika Kyrönseppä, Lena Binétruy
19.2.-9.3.Vuoden taiteilija Katja Antonoff
12.3.-30.3. Juho Järvi, Laura Pajunen 1.4.-27.4. Pekka Ryynänen
30.4.-18.5. Taru Tomperi
21.5.-8.6. Ilona Treiman
11.6.-30.6. Mervi Patala, Maria Haapakangas
HEINÄKUUN SULJETTU
5.8.-24.8. Satu Autero, Bridget Allaire
26.8.-14.9. Hyvinkään Taiteilijaseura
17.9.-5.10. Helena Junttila ja Heini Lehväslaiho
8.10.-26.10. Sini Kähönen, Jenna Kähönen ja Jone Mutka
29.10.-16.11. Liisa Björn
19.11.-7.12. Sini Sudenjoki
10.12.- JOULUMARKKINAT

2021
9.1.-27.1.2021 Maarit Rantala, Sini Hodju
3.2.-17.2. Kuvan jälkeen kuva
20.2.-10.3.2021  Salla Lehtinen, Katja Saksanen
13.3.-31.3.2021 Piia Rossi, Noora Ylönen
10.4.-28.4.2021 Nina Granlund, Tuula Mikkonen, Pia Pejcic
2.5.-19.5.2021 Hannele Heino, Jenni Kalsola, Niina Laitonen
22.5.-9.6.2021 Espoon Taiteilijakilta
12.6.-30.6.2021 Katja Antonoff, Pia Autero, Pia Houni, Katri Oikarinen
HEINÄKUUN SULJETTU
7.-28.8.2021 Kettuki, Mervi Kolmonen
28.8.-15.9.2021 Juha Menna
18.9.-6.10.2021 Reijo Puranen, Emma Bayras
9.10.-27.10.2021 Anna Rauhala
30.10.-17.11.2021 Tiina Valkeapää, Mio Tujula
20.11.-8.12.2021 Hannu Lindholm
Joulumarkkinat

2020
4.-22.1. Pauliina Heiskanen, Anna Jungell ja Mari Lampinen
25.1.-12.2. Raija Marttinen
15.2.-4.3. Kaisu Lundelin, Sirkka Tapio ja Riikka Wesamaa
7.-25.3. Riikka-Liina Martiskainen
Kirsi Karppinen/ näyttely suljettu 17.3.2020
28.3.-22.4. Heikki Mäntymaa, Nina Granlund/ näyttely  on peruttu ja siirretty keväälle 2021
25.4.-13.5. Hannele Heino, Jenni Kalsola, Niina Laitonen -näyttely peruttu ja siirretty keväälle 2021
16.5.-3.6. Espoon Taiteilijakilta/näyttely on peruttu ja siirretty keväälle 2021
6.-30.6. Kuvan jälkeen kuva peruttu ja siirretty keväälle 2021
Heinäkuun suljettu
8.-26.8. Taidelainaamo juhlii -10 v. toimittu
29.8.-16.9.2020 Eija Keskinen, Mikko Rantanen ja Jyrki Setälä
19.9.-7.10.2020 Ajaton akvarelli
10.10.-28.10.2020 Anniina Vainionpää
31.10.-18.11.2020 Virpi Talvitie, Olli Korkala
21.11.-9.12.2020 Vuoden taiteilija Niko E. Saari. Näyttely jatkui 20.12.2020 saakka.
Joulumarkkinat peruttu

 

2019
5.1.-23.1. Viivi Kiiskinen ja Anni-Sofia Knuuttila

26.1.-13.2.Tanja Koivula

16.2.-6.3.Katja Antonoff

9.-27.3. Kirsi Saloheimo

30.3.-17.4. Anna Lehtovaara,  Inka Hannula ja Eve Alasaarela

27.4.-15.5. Järvenpään Taideseura ry

18.5.-5.6. Viipurin Taiteilijaseura

8.6.-28.6. Skarpit

Heinäkuu suljettu

3.-21.8. Aarne Kyröläinen

24.8.-11.9. Aino Ulmanen

14.9.-2.10. Anna Rauhala, Rauni Koivisto

5.10.-23.10. Hyvinkään Taiteilijaseuran Taidemalaariliiton jäsenet

26.10.-13.11. Merja Heino, Sanna Johansson

16.11.-4.12. Marja Eerola Hyvinkään Taidekillan ja Hyvinkään Taiteilijaseuran vuoden taiteilija

Joulukuu Taidemyyjäiset

 

2018

4.8. – 22.8 Hyvinkään yhteiskoulu/ HYK –100 seniorien näyttely

25.8. – 21.9. Bridget Allaire-Mäki, Aino Kangas, Aino Ulmanen ja Nina Granlund

15.9. – 3.10 Pia Houni alas, Sinimaria Ikonen ylös
5.10. – 24.10. Olavi Suomela

27.10 – 14.11. Uudenmaan Kuvataidejärjestöt RY:n Visiitti –näyttely

17.11. – 5.12. Tiia Orivuori ja Salla Lehtinen,  Jari Järnström

9.12. – 2.12. Taidemyyjäiset

 

Kuukauden taiteilija

2021
TAMMI Virpi Talvitie
HELMI Kuvan jälkeen kuva
MAALIS Katja Taskinen
HUHTI Rosalie Silfer
TOUKO Marja-Leena Latostenmaa
KESÄ ryhmänäyttely
HEINÄ suljettu
ELO Nelli Kilu
SYYS Tuula Honkanen-Laine
LOKA
MARRAS
JOULUMARKKINAT

2020
TAMMI Nelli Kilu
HELMI Emma Bayras
MAALIS Aimo Kuivamäki
HUHTI-HEINÄ suljettu
ELO Taidelainaamo
SYYS Hanne Lindström
LOKA Teija Kosenius
MARRAS Matti Metsämaa
JOULU Virpi Talvitie
2019
TAMMI JiiVee Minerva

HELMI Anna Rauhala

MAALIS Matti Metsämaa

HUHTI Heikki Mäntymaa

TOUKO Helvi Mustonen

KESÄ  Roope Eerikäinen

ELO Tiia Orivuori

2018

TAMMI Helvi Mustonen

HELMI Tuula Honkanen-Laine

MAALIS Anna Rauhala
HUHTI Katja Antonoff

TOUKO Riitta Förström

KESÄ Tiia Orivuori

HEINÄ suljettu

ELO Taru Tomperi

SYYS Birgit Lukko

LOKA Hannu Lindholm

MARRAS Mervi Kolmonen

JOULU Annika Kyrönseppä

Taideasema

2021
TAMMI Virpi Talvitie
HELMI Kuvan jälkeen kuva: Piela Auvinen
MAALIS Katja Taskinen
HUHTI Rosalie Silfer

2020
TAMMI Nelli Kilu
HELMI Emma Bayras
MAALIS-TOUKO Aimo Kuivamäki
KESÄ Katri Oikarinen
HEINÄ Hyvinkään Taidekoulu
ELO Taidelainaamo
SYYS Hanne Lindström
LOKA Nelli Kilu
MARRAS Matti Metsämaa
JOULU Virpi Talvitie
2019
TAMMI Annika Kyrönseppä

HELMI Anna Rauhala

MAALIS Matti Metsämaa

 HUHTI Heikki Mäntymaa

TOUKO Helvi Mustonen

KESÄ Helvi Mustonen

HEINÄ Roope Eerikäinen

ELO Tiia Orivuori

2018

TAMMI Solbon asukkaat

HELMI Tuula Honkanen-Laine

MAALIS Anna Rauhala

HUHTI Katja Antonoff

TOUKO Riitta Förström

KESÄ – HEINÄ Outotila

ELO Taru Tomperi

SYYS Birgit Lukko

LOKA Hannu Lindholm

MARRAS Mervi Kolmonen

JOULU Annika Kyrönseppä