Rytmitaju 2017

Hyvinkään Taiteilijaseura ry:n yhteistyössä Hyvinkään taidemuseon kanssa järjestämä poikkitaiteellinen näyttely- ja tapahtumakokonaisuus, joka käsittelee rytmin teemaa. Hyvinkään taidemuseoon, Promenadigalleriaan ja Hyvinkään rautatieasemalle levittäytyvän kuvataiteen lisäksi rytmin käsitettä tarkastellaan myös eri taiteenlajeja yhdistelevien tapahtumien kautta. Rytmitajun kuraattoreita ovat teatteritaiteen tohtori, kirjailija Pia Houni ja kuvataiteilija Krister Gråhn.

Rytmitaju 2017 on jatkoa Hyvinkään taiteilijaseuran vuonna 1998 perustamalle Taju-kesänäyttelysarjalle, jonka tarkoituksena on alusta alkaen ollut tarjota yleisölle korkealaatuista ja nykyhetkessä kiinni olevaa kuvataidetta. Järjestyksessään 15. Taju-näyttely tarjoaa tällä kertaa teoksia yli 40 taiteilijalta eri puolilta Suomea.

Rytmitaju 2017 -taiteilijat

Maija Albrecht, Risto-Pekka Blom, Maria Duncker, Erika Erre, Ilmari Gryta, Hanna-Riikka Heikkilä, Minna Havukainen, Päivi Häkkinen, Pekka ja Teija Isorättyä, Terhi Kaakinen, Raimo Kela & Reijo Puranen, Maura Korhonen, Tiina Laasonen, Antti Laitinen, Ville Mäkikoskela, Camilla Nenonen, Antti Oikarinen, Katri Oikarinen & Katja Antonoff, Meri Peura, Antti Pulkkinen & Taneli Rautiainen, Antti Pussinen, Okko Pöyliö, Antti-Ville Reinikainen, Jaana Ristola, Vappu Rossi, Jukka Rusanen, Jarkko Räsänen, Heidi Saramäki, Noora & Kimmo Schroderus, Sanni Seppä, Maria Stereo, Nestori Syrjälä, Anna-Sofia Sysser, Kirsi Tuokko, Kalle Turakka-Purhonen, Pauliina Turakka-Purhonen, Anniina Veijalainen ja Pekka Walliander

Taju- näyttelyt vuodesta 1998

TAJU 2006 – ÄIDIN TAJU

esite: Intro Design | Savion Kirjapaino 2006

TAJU 2006-kesänäyttelyn teemana on äitinä oleminen. Näyttelyyn on kutsuttu 20 kotimaista naistaiteilijaa, minkä lisäksi teoksia lainataan Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmista. Mukana on maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, videoita, tilateoksia ja veistoksia 1970-luvulta nykypäivään. Äitinä olemista peilataan lapsiperheen arjen ja ihmissuhteiden kudelmasta käsin. Esille nousevat yhteys ja erillisyys, äidin tunteet ja ruumiilliset kokemukset, raskauden ilo, mutta myös oman lapsen menettäminen. Miten aika on muuttanut äidin roolia? Miten opit ja taakat siirtyvät naissukupolvelta toiselle? Kuka hoivaakaan ketä?

Hyvinkään taidemuseossa on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Sirpa Alalääkkölä, Tuija Arminen, Elina Brotherus, Marjatta Hanhijoki, Minna Havukainen, Maija Helasvuo, Helena Hietanen, Gun Holmström, Petra Innanen, Ragnheidur Jónsdóttir, Lea ja Pekka Kantonen, Maria Kausalainen, Tuija Lampinen, Henrietta Lehtonen, Margareetta Liljeblad, Rauni Liukko, Minna Mäkelä, Vera Nevanlinna, Heli Penttinen, Outi Pieski, Tarja Pitkänen-Walter, Anna Seppälä, Anneli Sipiläinen, Mari Slaattelid, Pauliina Turakka-Purhonen, Tiina Valkeapää, Anna-Leena Vilhunen ja Milja Viita.

Hyvinkään Taiteilijaseuran Promenadigalleriassa TAJU 2006 jatkuu Armas Hurstin, Jarmo Kukkosen ja Tero Nauhan näyttelyllä Hedelmällisyys, rytmi ja kukkiva keho. Mies ei voi synnyttää, mutta voi monin eri tavoin kukkia ja tuottaa hedelmää. Rytmi on elämisen kantava, sukupuoleton syke.

Lisäksi Sampo-talossa on esillä Pirkko Kauppi-Naskilan teoksia, Rautatieasemalla Helvi Mustonen maalauksia ja kaupunginkirjastossa Eira Viertoman veistos.

TAJU06 – Äidin taju-työryhmään kuuluvat Kaisu Paavilainen, Maarit Malin-Pötry, Jarmo Kukkonen, Eira Viertoma, Pekka Ryynänen, Hannu Tampio, Reijo Puranen. Näyttelysihteerinä toimii Satu Leppänen.